Ana SayfaGenelManşet

Ülkemizden adalet görüntüleri

adelet  görüntüleri

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 6 Temmuz’da gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan 8 şüphelinin ailesi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplandı.

5 Çocuk annesi Merhamet Sarıçiçek: “Tamam benim kocam örgüt kurdu. 7 kişiyiz biz örgütüz. (Çocuklarını sayarak) 5 tane çocuğum var. Biz örgütüz. Kazlıçeşme’de de (AKP mitingi) benim eşim bayrak sattı. O zaman niye tutuklamadınız. O zaman örgüt kurmamış da, o zamanlar suç işlememiş de Taksim’de satarken mi suç işledi? Bu ne biçim adalet?” dedi.

20 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Tutuklu bulunan Ali Sarıçiçek’e yöneltilen “Polise mukavemet “ suçlamasının cezası kanuna göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörüyor. ‘Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri’ne katılma ile ilgili düzenlemenin cezasının üst sınırı da yine 3 yıla kadar hapis… Sarıçiçek’e yöneltilen suçlamalar arasında ‘isyana teşvik’ de bulunuyor. Bunun cezası da ortalama 15 yıl. Yani savcılğın, bayrakçı Ali Sarıçiçek’i tutuklamaya sevk ettiği maddelerden bir iddaname hazırlanırsa, Sarıçiçek’e 20 yılın üzerinde hapis cezçası talep edilebilir.

 

BDP’li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin, geçtiğimiz günlerde özel otomobilinde, yaşları 13 ve 17 olan 2 kızla birlikte gözaltına alındı.

10 ÇOCUK BABASI 62 YAŞINDAKİ

DHA’nın haberine göre, Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 çocuk babası 62 yaşındaki Abdullatif Çekin’in otomobilinde kızlarla birlikte olduğu ihbarı alınca harekete geçti. İpekyolu Caddesi üzerinde Abdullatif Çekin, iddiaya göre park halindeki otomobilinde 17 yaşındaki M.A. ve kardeşi 13 yaşındaki S.A. ile birlikte görüldü. Polisleri görünce otomobili çalıştırıp bölgeden uzaklaşmak istediği ileri sürülen Abdullatif Çekin ile yanındaki M.A. ve S.A., kısa süren takibin ardından gözaltına alındı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Çekin çıkartıldığı adliyede savcıya ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle Nöbetçi Mahkeme’ye sevk edildi. Nöbetçi Mahkeme, Çekin’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu