Ana SayfaGenelManşet

Ukrayna’da yeni kurulan hükümete 3 yabancı uyruklu bakan yerleştirildi.

ukrayna yabancı uyruklu bakanlar

Ukrayna’da yeni kurulan hükümete  3 yabancı uyruklu bakan yerleştirildi.

Rusya yanlısı iktidarın devrilmesinin ardından iç savaşa sürüklenen Ukrayna’da son seçimlerin ardından yeni koalisyon hükümeti belli oldu. Kabineye üç yabancı ülke vatandaşının girmesi tartışma yarattı.
1992’de Ukrayna’ya kesin dönüş yapan, Daha önce ABD’de Dışişleri Ekonomi Dairesi’nde çalışan ve ABD Ukrayna Büyükelçiliği’nin ekonomi dairesini yöneten ABD vatandaşı Natalya Yaresko (ortada), Ukrayna’nın yeni Maliye Bakanı olarak atandı.

Gürcistan’da 2008-2010 yılları arasında Çalışma Bakanlığı yapan Gürcistan vatandaşı Aleksnadr Kvitaşvili (sağda) ise Ukrayna’nın yeni Sağlık Bakanı oldu.

Litvanya vatandaşı Ayvaras Abromaviçus de (solda) Ukrayna Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı’nın başına getirildi. 2008’den beri Kiev’de bir yatırım şirketinde çalışan bakanın “eş durumundan” Ukraynalı olduğu belirtildi. Bakan kendisini “Ukrayna vatanseveri” olarak tanımladı.

Poroşenko acil kararname imzalayarak Kvitaşvili ve Abramoviçus’u Ukrayna vatandaşı yaptı.

Sanki Ukrayna’da yerli idareciler yok. Dışardan ithal bakan getirdiler. Dünyayı ellerinde bulunduran Siyonistler demek ki yerli uşak bulmakta zorlanıyorlar. Halklar artık ya ithal bakanlarla yönetilecek veya Rusya’daki gibi Başbakan ve Cumhurbaşkanı her dönem birbirinin yerine geçecek…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu