Ana SayfaGenelManşet

Türkiye Dingonun Ahırı Değil, Peki Suriyede Dingoların Ne İşi Var ?

bulent_arinc

Başbakan Yardımcısı Arınç, Gezi Parkı için Başbakan’ın verdiği söze rağmen devam eden eylemlere dikkat çekerek, “Burası dingonun ahırı değil, hukuk devleti. Türkiye 3-5 kişiye bırakılacak kadar ucuz bir ülke değil. Bunlar bastırılır” dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Sorun sadece Gezi Parkı değil” diyenlerin, Gezi Parkı’ndan hükümeti yıkma teşebbüsü ve güçlü bir hareket meydana getirmeye çalışanların veya sokakları işgal ederek hükümete karşı direnmeyi kendilerine yol olarak seçenlerin, eylemi devam ettirmeyi seçtiğini ifade etti.

A Haber’in canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Arınç, Gezi Parkı odaklı olaylarda polisin orantısız güç uyguladığı eleştirilerini şöyle yanıtladı: “Bir defa polis sokakta seyyar satıcı değil, güvenlik gücüdür. Kendisine kanunların vermiş olduğu bütün yetkileri kullanacak. Kimse polisten şikayet etmesin. Polisten kim şikayet ediyor? Her şeyi yakıp, döken, ‘her yer benimdir, hiç kimse bana karışmasın’ diyen eylemciler. Kusura bakmasın, burası dingonun ahırı değil, burası hukuk devleti. Bu hukuk devletinde kimin ne yapacağı kurallarla belirlenmiştir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu