Ana SayfaGenelManşet

Suudi ailesinde iktidar savaşı sürüyor

arabistan kralıı

Suudi Arabistan’da Demokrasi ve insan hakları merkezi müdürü, Suudi ailesinde iktidar savaşı sürdüğünü bildirdi.

Suudi Arabistan demokrasi ve insan hakları merkezi müdürü Ali El-yami, El-Alem habere yaptığı açıklamada Suudi kralı Abdullah Bin Abdulaziz’in savunma bakanı yardımcısı Halid bin Sultanının görevden alınması emrine değinerek Al Suud rejiminin üst düzey yetkililerinin atanması ve azıl edilmesinin Suudi hanedanında iktidar savaşı bulunduğu ve prensler arasında rekabetin söz konusu olduğunun belirtisi olduğunu söyledi.

Ali El-Yami, Al Suud ailesi üyeleri arasında başından beridir ihtilaflar bulunduğunun altını çizerek bu rejimin halkın yasal taleplerini göz ardı edip halkın talepleri yönünde değişim yapmak istemediği zira Suudi Arabistan’ı kendi mülkü bilip halkın ülke ve ülke zenginliklerinden payı olmadığına inandığını söyledi.

Suudi Arabistan demokrasi ve insan hakları merkezi müdürü ülkesinde her hangi bir değişimin Al Suud çıkarlarının korunması için garanti sağladığı ve kesinlikle önem verilmeyen meselenin halkın çıkarları olduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan iki yıldır özellikle de doğu bölümlerinde sosyal adalet sağlanması, ve siyasi reform yapılması talebiyle gösterilere sahne oluyor. Ancak Al Suud rejimi halkın meşru taleplerini göz ardı ederek onları sindirmeye çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu