Ana SayfaGenelManşet

Suriye’de savaşan teröristler hangi ülkelerden geldiler.

suriye-deki-orgutler-turkiye-de-eylem-hazirligindaBir araştırma grubu, Suriye’de savaşmak için 70 ülkeden terörist gönderildiğinin haberini verdi.

Uluslararası beş üniversitenin oluşturduğu ve Merkezi Londra King College Üniversitesi olan uluslararası radikal grupları araştırma merkezi yaptığı açıklamada: Bu merkezin yaptığı incelemeler esasınca Suriye’ye 2011 yılı sonundan itibaren 10 Aralık 2013 yılına kadar, yaklaşık 3300 ila 11.000 kişinin savaşmak için gittiği belirlendi.

Bu merkez tarafından yapılan açıklamanın devamında: Verilen bu rakamlar; halen Suriye’de savaşan veya vatanlarına dönmüş yâda esir alınmışları da kapsamaktadır.

Uluslararası radikal grupları araştırma merkezinin söylediğine göre, elde edilen bu rakam ve istatistikler, basın – yayın, devlet organları değerlendirmeleri, terörist grupların yayınladığı bildiri ve sosyal medya kuruluşları gibi 1500 kaynaktan alınan verilere göre hazırlandı.

Suriye’de savaşan bu savaşçıların genelini Arap ve Avrupalıların oluşturduğu, hatta % 80’inin Arap ve Avrupalı terörist savaşçıların oluşturduğunu söyleyebiliriz. Savaşçılardan bazılarını da Güney Doğu Asya, Kuzey Amerika, Afrika ve Balkanlardan gelen savaşçılar oluşturmakta.

Bu ülkelerden gelen savaşçıların geneli el-kaide bağlantılı “el-Nusra cephesi” ve “Irak Şam İslam devleti (İŞİD)” saflarında yer almakta.

Bu merkezin yaptığı açıklamanın devamında: Avrupa’dan gelen teröristlerin genellikle Fransa ve İngiltere’den Suriye’ye gittiğini ve Suriye savaşçılarının % 18’ini ve orta doğudan gelenlerin ise % 70’ini oluşturduğu belirtildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu