ManşetSuriye

Suriye: Türkiye’nin girişimleri düşmanca

Halaki10Suriye başbakanı Vail el-Halaki, Türkiye hükümetinin Suriye aleyhindeki girişimlerinin düşmanca olduğunu söyledi.

Suriye televizyonunun bildirdiğine göre, Türkiye başbakanı Erdoğan’ın Suriye aleyhindeki tutumunu sert dille kınayan Suriye başbakanı, Erdoğan’ın Türkiye içinde yaşanan sorunların ve mali fesatın üstünü örtmek için Suriye aleyhinde girişimlerini yoğunlaştırmasının dikkat çekici olduğunu dile getirdi.
Türkiye halkının Erdoğan hükümetinin Suriye aleyhindeki tecavüzkâr girişimlerini durdurma gücünün olduğunu da belirten Suriye başbakanı, Suriye ordusu ve hükümetinin, ülkeye huzur ve güvenliğin geri dönmesi için teröristlere karşı mücadele verdiğini söyledi.
Öte yandan Suriye Arap Demokratik Dayanışma Partisi Türkiye hükümetinin Suriye’de teröristleri desteklemesi ve Lazkiye kırsalında çirkef saldırılarda bulunmasının Suriye ve halkının hedef alınmasında tüm terör örgütleri ve sömürücü güçlerin ortağı olduğuna kanıt teşkil ettiğini belirtti.
Sana haber ajansının bildirdiğine göre, sözkonusu parti dün yayınladığı bildirisinde; Erdoğan hükümetinin Suriye’ye karşı politikasında siyonist politikayla uyumluluk içinde olduğuna dikkat çekti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu