Manşet

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zoubi’den Cenevre-2 Mesajı

 Suriye için çözüm yollarının tartışıldığı Cenevre Konferansı’nda Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zoubi’ye Cenevre’ye bir gün kala piyasaya sürülen resimler ile ilgili sorular soruldu.
   ZAUB“Bu fotoğraflar gerçek değil. Çok açık bir şekilde bunların tamamı uydurma ve dayanaksız olduğu belli. Üstelik Suriye ile de alakası yok. Biz bu senaryoyu kimlerin kudguladığını, kimlerin finans kaynağı olduğunu ve kimlerin bunu uyguladığını çok iyi biliyoruz. Şu an bir ekibimiz bu konuyu araştırıyor. Yakın tarihte hazırladığımız ayrıntılı bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız”

Zoubi; Amerika, İngiltere gibi ülkelerin Esad’sız geçişte ısrar etmelerinin, asıl niyetlerini de ortaya koyduğunu söyledi. 

“Ameirka ve İngiltere’nin Esad’ın siyaset sahnesinden çekilmesini istemelerinin asıl sbeebi Suriye’nin bölgedeki gücü ve etkisiyle ilgilidir. Bu ülkelerin bölgedeki planları ve Arap-İsrail sorununun kjendi planladıkları gibi çözülebilmesi için, Suriye’nin bölgedeki Arap milliyetçiliğine etkisinden ve bir hasımlarından kurtulmaları gerekiyor. Kurtulmak için çavbaladıkları bu hasım da Beşar Esad’tır”


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu