ManşetSuriye

Suriye Dışişleri: Erdoğan , TSK’yı Sonuçsuz Bir Maceraya Sürüklemeye Çalışıyor .

suriye-bayragiSuriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak, Türkiye hükümetinin geçen Cuma ve Cumartesi günleri Lazkiye kırsalının Keseb sınır bölgesinde Suriye Arap Cumhuriyetinin egemenliği ve topraklarına eşi benzeri olmayan ve hiçbir geçerli nedeni bulunmayan düşmancı bir askeri saldırıda bulunduğunu belirtti.

Yetkili kaynak bugün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında Türkiye hükümetinin, silahlı terör çetelerinin Türkiye topraklarından Suriye’ye girişlerini temin etmek için Suriye topraklarına tank ve toplarla saldırdığını vurguladı.

Erdoğan hükümetinin bu tırmandırmalarının Suriye ve halkına karşı düşmancı politikaları çerçevesinde geldiğini ifade eden kaynak; aynı zamanda Suriye’de masum insanları katletmekle birlikte Suriye halkının altyapı ve hizmet kurumlarını sabote etmek amacıyla Türkiye topraklarını güvenli barınak, eğitim ve silahlanma karargahları olarak kullanan silahlı terör gruplarına aleni desteği kapsamında geldiğinin altını çizdi.

Kaynak Türkiye’nin bulunduğu bu tehlikeli askeri saldırıların Türkiye hükümetinin Suriye’de krizin başından şu ana dek yaşanan teröre fiili olarak ne derecede bulaştığına açık bir kanıt teşkil ettiğini belirtti.

Aynı zamanda Erdoğan’ın Türkiye halkının ihtiyaçlarını karşılama ve sorunlarını çözmedeki başarısızlığının yanında iflasının bir kanıtı olduğuna dikkat çeken kaynak; Türkiye halkının Suriye’ye karşı düşmancı politikalara ilaveten Erdoğan ve hükümetinin yolsuzluklarına karşı çıktığına vurgu yaptı.

Kaynak Türkiye halkının bu bağlamda Türkiye genelinde Erdoğan ve hükümetini protesto eden ve Erdoğan rejiminin gitmesini talep eden kalabalık kitlesel gösteriler düzenlediğine işaret etti.

Yetkili kaynak Suriye’nin Erdoğan hükümetinden derhal sözü geçen askeri saldırılarını durdurması, teröre desteğini kesmesi ve Uluslararası Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye ilişkin kararlarına uyması talebinde bulunduğunu belirtti.

Suriye’nin Erdoğan hükümetinden Türkiye ordusu ve silahlı kuvvetlerini Türkiye ve halkına kardeşliğin yanı sıra komşuluk ilişkilerinde hüsnü niyet duygularından başka hiçbir şeyi olmayan komşu bir devlete karşı sonucu yada geçerli bir nedeni olmayan maceralara bulaştırmaması talebinde bulundu.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığının yetkili kaynağı Suriye’nin kardeş Türkiye ve halkıyla iki ülke ve halklarının çıkarlarına hizmet edecek güzel ilişkileri sürdürme arzusunda olduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu