Ana SayfaGenelManşet

Siyonist İsrail Rejimi Suriye Muhaliflerine Desteğini Sürdürüyor

38660a44884282a982a6205e228e9698_XL

Siyonist İsrail Rejimi Suriye devletine muhalif unsurları desteklemeye devam ediyor. Beşar Esad yönetimine karşı savaşan muhaliflerden yaralananlar İsrail hastanelerinde tedavi gördükten sonra terör faaliyetlerine devam etmeleri için tekrar Suriye’ye gönderiliyor.

İsrailli bir medya kurumu yüzlerce Suriyeli muhalifin İsrail hastanelerinde tedavi gördükleri haberini açığa vurdu. Bu habere göre Suriyeli muhalif silahlı gruplardan yaralananlar İsrail’e nakledilmekte ve buradaki hastanelerde tedavi edilmektedir.

İsrailli askeri bir kaynağa dayandırılan habere göre İsrail hastaneleri 2011 yılında çıkan Suriye krizinin ardından 300’den fazla muhalif silahlı unsuru tedavisini yapıp taburcu etmiş (Suriye’deki savaşa göndermiş) ve şu anda da onlarca yaralı İsrail hastanelerinde tedavi görmektedir.

İsrail Rejimi her ne kadar tedavi edilenlerin Suriye’deki savaşın mağduru olan sivil halk olduğunu iddia etse de ancak dış kaynaklı haberler, bunların Suriye yönetimini düşürmek için savaşan silahlı unsurlar olduğu, İsrail’de tedavi gördükten sonra yine operasyonlara geri döndükleri yönündedir.

Benyamin Netanyahu hükümeti, Suriye konusunda kabinesinin her türlü açıklamada bulunmasını yasaklamış, sessiz kalmaları yönünde genel talimat vermiş.

Ancak ortaya çıkan gerçekler İsrail’in 2011 yılında Suriye’de ortaya çıkan krizin başından beri silahlı muhalifleri desteklediği yönündedir. Bugün gerek İsrail’deki normal hastanelerde gerekse oluşturulan sahra hastanelerinde Suriye’deki yönetimi düşürmek için her türlü cinayeti işleyen terör gruplarından yaralanmış olanların tedavi edildiği herkes için malum olan bir gerçektir.

Tabi ki burada İsrail’in, kendisini resmiyete tanımayan Beşar Esad hükümetini yıkmak için silahlı muhalifleri desteklemesi anlaşılabilir bir konudur. Fakat tekbir getiren ve kendilerine “İslam mücahitleri” ismini veren el-Kaide, Nusra ve ÖSO gibi grupların İslam’ın baş düşmanı İsrail’in desteği ile İslam’a ne kadar fayda sağlayacaklarını düşünüyorlar?!…. İyi düşünmek gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu