Manşetönemlisuriye gerçekleri

Sivilleri öldürüp Esat yaptı diye lanse edilen olayları teröristlerin yaptığı bir kez daha kanıtlandı.

9397ea82974862f5ebbf577f3ce5dd43_XLÜç yılda 150 binden fazla kişinin öldüğü Suriye’de krizi körükleyen devletler şimdi ya ‘ölümler devam etsin’ deyip teröristleri desteklemeyi sürdürecekler ya da ‘barışa evet’ deyip, ölümlere ‘dur’ diyecekler.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Suriye’de 3 yıldır devam eden iç savaşta 150 bin kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Örgüt, ölenlerden yarısının, yani 75 binden fazlasını sivillerin oluşturduğuna dikkat çekti. Bu sivillerin çoğunun ise ölen isyancıların oluşturduğu ifade edildi. Suriye’deki veriler iç savaşın, kadın ve çocukları da vurduğunu ortaya koydu.

3 yılda yaklaşık 8 bin Suriyeli çocuğun ve 5 bin kadının öldüğü belirtildi. Üç yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta Suriye ordu güçlerinin yaptığı operasyonlarda öldüğü iddia edilen binlerce sivil Suriyelinin aslında isyancılar tarafından öldürülüp, Suriye ordusu öldürmüş gibi dünyaya lanse edildiğini ortaya koyan sayısız gerçek ortaya çıktı. Çatışmalarda ölen terörist sayısının ise 50 binden fazla olduğunun tahmin edildiği ifade edildi. Öldürülen bu teröristlerin çoğunun yabancı uyruklu olması Suriye’de devam eden krizin dışarıdan müdahalelerle kışkırtıldığını gözler önüne seriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu