Ana SayfaBilinmeyenlerETKİN ÖNDEGenelManşet

Ruhani: Obama ile bir görüşmemiz olmayacaktır

ruhani

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Amerikan yayın kuruluşları temsilcileri ile düzenlenen oturumda, New York ziyareti sırasında Obama ile bir göruşmelerinin olmayacağını söyledi.
MHA’nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Pazar günü Amerikan yayın kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek  gazetecilerin değişik konularda sorularını yanıtladı.

Ruhani CBS kanalı temsilcisinin Suriye’de teröre karşı mücadile ile ilgili sorusuna, Suriye’de terörle mücadilede ve ya bu ülkede istikrarın sağlanması ancak Suriye’nin merkezi ve resmi yönetimini işin içine katarak mümkün olabileceği, yanıtını verdi.

İran Cumhurbaşkanı NBC kanalının olası Obama görüşmesi ile ilgili sorusuna ise, “Hayır Böylesi bir görüşme programımda bulunmamaktadır ve böylece Obama ile bir görüşmemiz olmayacaktır” dedi. Ruhani sözlerinin devamında, eğer İran ve Amerika’nın Cumhurbaşkanları seviyesinde bir görüşmeleri olacak ise bunun haftalar önceden hazırlılıklarının yapılması gerektiğini ve bu nedenle de bulunduğumuz dönemde bir görüşmemiz olmayacaktır, diye ekledi.

Ruhani bu oturumun başında ise Irak’ta devam eden IŞİD terör örgütü sorununa karşı, İran’ın bu ülke halkı ve hükümetine destekte bulunduğunu ve eğer Ortadoğu ile ilgili bir terörle mücadile itilafı oluşturulacak ise kesinlikle oluşturulan bu koalisyonun başında bölge ülkeleri olmalıdırlar, sözlerini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu