Ana SayfaGenelManşet

Roboskililerin yürüyüşüne jandarma saldırdı.

roboski katliamıAskeri mahkemenin takipsizlik kararını protesto ederek katliam bölgesine yürüyen Roboskililere asker gaz bombasıyla saldırdı, havaya ateş açıldı. Bir kişi başına gaz bombası gelmesi sonucu ağır yaralandı

Roboski Katliamı ile ilgili olarak askeri mahkemenin verdiği takipsizlik kararını protesto eden Roboskililer, öğle saatlerinde katliam bölgesine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katılırken, yürüyüş sırasında iş makineleri de katliam bölgesine doğru hareketlendi. İş makineleri bölge halkının tepkileri eşliğinde ilerledi.

Saat 15.15 itibariyle Roboski’de gerilim başladı. Yürüyüşün yapıldığı katliam bölgesinde asker konuşlandırılırken, askeri uçaklar da halkın üzerinde uçuşa başladı. Gerilim kısa bir süre içinde saldırıya dönüştü. Asker barikatı havaya ateş açarken, askeri uçaklardan da gaz bombaları atılmaya başlandı.

Bölgeden gelişmeleri aktaran ve üzerlerine atılan gaz bombalarının resimlerini de çeken Veli Encü, 15.48 itibariyle “Roboski’de biri daha devletin eliyle katledildi” tweeti attı. Buna karşın ölüm olmadığı, başına gaz bombası isabet eden Serhat Encü adlı gencin yaralandığı aktarıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu