Pazarcı esnafının ödediği işgal harcı da, hafta tatili ruhsatı harcı gibi, Bakanlar Kurulu yetkisine geçti ve % 500 zamla, 50 kuruştan 250 kuruşa (2,5 liraya) çıktı.
Pazarcı esnafının ödediği işgal harcı da, hafta tatili ruhsatı harcı gibi, Bakanlar Kurulu yetkisine geçti ve % 500 zamlandı. Pazarcı esnafının, aylık 1.000 -1.500 lira, yıllık ise 12-15 bin liraya kadar çıkan bu harçların altından kalkamayacağı ortada…
Pazarcı esnafı da, Bakanlar Kurulu’ndan “darbe” yedi. Pazarcı esnafının ödediği işgal harcı da, hafta tatili ruhsatı harcı gibi, Bakanlar Kurulu yetkisine geçti ve % 500 zamla, 50 kuruştan 250 kuruşa (2,5 liraya) çıktı. Belediyelerin belirlediği işgaliye harcının, belediyelerden alınıp Bakanlar Kurulu’na verilmesi sonucunda % 500 artırılmasıyla pazarcı esnafı, aylık 1.000 -1.500 lira, yıllık ise 12-15 bin liraya kadar çıkan bu harçların altından kalkmak zorunda kalacak ki, karda-kışta tezgâh açmak zorunda olan pazarcı esnafı, çoluğuna-çocuğuna ekmek götüremeyecek.
Bilindiği gibi, pazarcıların ödediği işgal harcı önceden belediyelerce tespit edilmekteydi. Hükümetin Belediye Gelirleri Kanunu’nda yapmış olduğu değişiklikle, bundan sonra pazarcıların ödeyeceği işgaliyenin belirlenmesi yetkisi belediyelerden alınarak Bakanlar Kurulu’na verildi. Ve Bakanlar Kurulu, % 500 artırarak ilk icraatını yaptı.
“Pazarcı esnafının bunu altından kalkması mümkün değildir” diyen, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu şöyle konuştu;
“Belediye esnafı daha iyi tanır, esnafın ekonomik durumunu daha iyi bilir ve ona göre işgaliye belirler. İşgaliye harçlarının yeniden belediyelerin yetkisine verilmelidir. Bununla ilgili olarak konuya vakıf olur olmaz hemen üst kuruluşumuza gerekli girişimlerde bulunduk. Hafta tatili ruhsatı harçlarında olduğu gibi, pazarcı esnafımızın işgaliye harçlarının da tekrar belediyelere verilmesi konusunun takipçisi olacağız.”