Ana SayfaGenelManşet

Özbekistan’da rüşvetsiz girişim ve ticaret yapmak imkansız

ozbekistan

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un en yakın çalışma arkadaşlarından ve 25 yıldır Özbekistan’da ekonomi ve maliye alanından sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Rüstem Azimov ülkede yolsuzluk ve rüşvetsiz girişim ve ticaret yapmanın imkansız olduğunu itiraf etti.

8 Eylül günü ekonomide reform konulu bir toplantıda sunum yapan Rüstem Azimov ilk defa sorumluluk alanındaki sorunları bu şekilde açık ve eleştirel şekilde değerlendirdi.

Toplantı hakkında haber yayınlayan Özbekistan Today sayfasına göre, Özbek bakan ülkede gerçek manada piyasa ekonomisine geçilmesi için birçok kısıtlamanın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Azimov, açıklamasında “Ülkemizde özel girişim ve serbest ticaret alanlarında yasadışı müdahaleler, gereksiz emirler, yolsuzluk ve rüşvetten geçilmiyor. Buna sayısız örnek ve deliller mevcuttur” dedi.

Azimov’a göre, ekonomide yasaların çiğnenmesi de olağan hale gelmiş durumda. Bu sorunlar sonucu işsizlik artıyor, gelirler azalıyor ve tüketicilere önemli ölçüde zarar veriliyor.

Özbek bakan konuşmasında “Özel mülkiyet ve teşebbüs önündeki tüm engellerin kaldırılmasından sonra piyasa ekonomisinin normal uygulamasından söz edebiliriz. Ancak şimdilik bu bizim için çok uzak bir hedeftir” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu