Ana SayfaBilinmeyenlerETKİN ÖNDEGenelManşet

Osmanlının İtibarını Beş Para Ettik !

EZHER

KAHİRE  EZHER’DE, TERÖRLEMÜCADELE İLE İLGİLİ 120 ÜLKEDEN ALİMLER VE HRİSTİYAN DİN ADAMLARI KONFERANS YAPTI,

KONFERANSA TÜRKİYE VE KATAR ÇAĞRILMADI

Kahire’de, 120 ülkeden temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen iki günlük konferans, kapanış bildirgesinin yayınlanmasıyla sona erdi Bildirgede, “dini bayraklar taşıyarak ümmetin evlatlarına karşı şiddet kullanan ve teröre yönelen tüm silahlı grupların günahkar olduğu” ifade edildi.

Mısır’da düzenlenen “Ezher Uluslararası Terör ve Aşırılıkla Mücadele Konferansı”, kapanış bildirgesinin yayınlanmasıyla sona erdi.

Başkent Kahire’de El-Ezher Üniversitesi tarafından 120 ülkeden temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen iki günlük konferansın ardından yayınlanan kapanış bildirgesinde, “Dini bayraklar taşıyarak ümmetin evlatlarına karşı şiddet kullanan ve teröre yönelen tüm silahlı gruplar ile mezhepçi milisler, günahkar ve asidir, bunlar sahih İslam’dan değildir” ifadeleri kullanıldı.

Ülkelerin bölünme, parçalanma yoluyla hedef alınmasının İslam’ın imajını zedelediği ifade edilen bildirgede, din ve mezhep çeşitliliğinin dünya için zenginlik kaynağı olduğu belirtildi. Bildirgede, Müslümanlarla Hristiyanların tarihi ilişkilere ve ortak yaşam tecrübesine sahip bulunduğu, Hristiyanlara ve diğer din mensuplarına zarar vermenin sahih din anlayışı dışında olduğu kaydedildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu