Ana SayfaAnalizGenelManşet

Maşallah devletin bütün kurumları mossad’la kardeşten öte oldular.

Geçtiğimiz ay mossad başkanı ile mit  başkanı  ankara’da görüşmüştü. Şimdi ise AA ajansı mossad’ın yan kuruluşu olan debka’dan istihbarat alıp aynı açıklmaları yapıyorlar.aa ve mossad

Anadolu Ajansı, Suriye’de ordunun gerçekleştirdiğini iddia ettiği kimyasal silah saldırısının“Şam’ın 35 kilometre kuzeyindeki Kuteyfe’deki 155’inci Füze Tugayı ile Kasyun Dağı’ndaki 4’üncü Zırhlı Tümen’e bağlı birliklerden 15-20 civarında kimyasal başlık taşıyan füze-roketle yapıldığını” ileri sürdü. Ancak Anadolu Ajansı tarafından servis edilen haber, İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAFile tarafından yapılan haberle örtüşüyor. Ayrıca AA’nın haberi, ÖSO’nun iddialarıyla çelişiyor. Bir başka çelişki de bu füzelerin Kürecik radar üssü tarafından nasıl tespit edilemediği…

AKP hükümetinin politikaları doğrultusunda özellikle Suriye haberlerine imza atan Anadolu Ajansı, Suriye’deki kimyasal silah saldırısına ilişkin detaylara ulaştığını öne sürüyor.

Ajans (AA) Suriye’deki kimyasal saldırıda görev alan Suriye ordu birliklerinin detaylı listesine ulaştığını iddia ediyıor.

Listeye göre saldırı, “Şam’ın 35 kilometre kuzeyindeki Kuteyfe’deki 155’inci Füze Tugayı ile Kasyun Dağı’ndaki 4’üncü Zırhlı Tümen’e bağlı birliklerden 15-20 civarında kimyasal başlık taşıyan füze-roketle yapıldı. Kuteyfe’de FROG-7/Luna ve/veya M600 füzeleri, Kasyun’da ise 15-70 km menzilli 220 mm’lik roketler kullanıldı.”

İlgili istihbarat birimlerince hazırlanan ve Türk Hükümetine de ulaştırıldığı öğrenilen raporda yer alan bilgilere göre “saldırının, doğrudan rejim güçlerince 21 Ağustos Çarşamba saat 02.45’te yapıldı.”

“Doğu ve Batı Gota’daki Zamelka, Duma-Harasta arasındaki mıntıka ve ve farklı yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırıların, iki ayrı merkezden koordineli ve eşzamanlı yapıldığı” öne sürülen raporda, şu iddialar yer veriliyor:

“-Şam’ın 35 kilometre kuzeyindeki Kuteyfe’deki 155’inci Füze Tugayı ile Kasyun Dağı’ndaki 4’üncü Zırhlı Tümen’e bağlı birliklerden 15-20 civarında kimyasal başlık taşıyan füze-roket ile yapıldı.

-Kuteyfe’den yapılan saldırıda FROG-7/Luna ve/veya M600 füzelerinin kullanıldığı değerlendirilmektedir.

-Kasyun’dan ise 15-70 kilometre menzilli 220 mm’lik roketlerin kullanıldığı değerlendirilmektedir. Kuteyfe saldırılan bölgeye 30 kilometre, Kasyun Dağı ise 10 kilometre mesafede bulunuyor.

-155’inci Füze Tugayı: 51,52,577,578,579 ve 1097’inci füze taburları ve bunu desteklemekle sorumlu Teknik Destek Taburu’ndan oluşuyor. 52 ve 577. füze tabuları El Kuteyfe’de Tugay ile aynı kışlada.”

KAYNAK İSRAİL Mİ?

Ancak Anadolu Ajansı tarafından servis edilen haber İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKA tarafından yapılan haberle örtüşüyor. Ayrıca AA’nın haberi, ÖSO’nun iddialarıyla çelişiyor.

Mossad‘a yakın DEBKA sitesinde 24 Ağustos’ta yayınlanan bir haberde ise, Guta’yı 4. Zırhlı Tümen’e bağlı 155’inci Füze Tugayı’ndan ateşlenen füzelerin vurduğu iddia edilmişti. AA’nın haberinde 4. Zırhlı Tümen ile 155’inci Füze Tugayı’nın ayrı birimler olarak yazılması dikkat çekiyor.

AA’NIN FÜZELERİ, ÖSO’NUN FÜZELERİNE KARŞI…

solportal’ın haberine göre; AA’nın tek “falsosu” bu da değil. Haberde geçen FROG-7/Luna ve M600 füzleri, sırasıyla Rusya ve İran kaynaklı. AA, Guta’ya yapılan saldırının bu iki füzeden birisiyle gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Karadan fırlatılan FROG-7 füzesi, 9.1 metre boyunda. Suriye’nin M600’ü ondan esinle ürettiği İran’ın Fetih-110 füzesi ise 8.86 metre boyunda.

Oysa “muhalifler”, saldırıyla ilgili başka bir hikaye anlatmışlardı. Brown Moses isimli blogda yayınlanan fotoğraflarda, muhaliflerin kimyasal silah olarak gösterdikleri füzeler, bir insan boyunu geçmiyordu.
RADARLAR UYUDU MU?

AA’nın haberinde kimyasal silah başlıklarını taşıdığı iddia edilen füzelerden FROG7/Luna-M, Rus yapımı bir roket. Rusların 9K52 Luna M olarak kategorize edilen füzesi, yerdeki hareketli fırlatıcılarda taşınabildiği için FROG (Free Rocket Over Ground) sınıfında değerlendiriliyor. Kısa menzilli füzeler 500 kilograma kadar kimyasal, nükleer başlık taşıyabiliyor. 2011 yılında İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri Libya’da Kaddafi ordusunun kullanmaya hazırlandığı FROG7’leri savaş uçaklarıyla bombalayarak imha etmişti.

Söz konusu füzelerin ateşleme anının füze savunma sistemince tespiti mümkün. Hedefini 300-500 metre şaşabilen Rus füzesi, belli bir koordinat hedef olarak seçilerek fırlatıldığı için radarlarda görülebiliyor. Bu nedenle söz konusu roketlerin fırlatılması halinde, bunun NATO’nun Kürecik’teki radarından, İncirlik üssündeki radarlardan tespit edilmesi mümkün. Bu da delil arayan batılılar için en somut delillerden biri olabilir. NATO’nun, ABD’nin ve Britanya’nın Esad’ı suçlamalarına karşın radar kayıtlarını açıklamamış olması dikkat çekici bir durum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu