Ana SayfaGenelManşet

Nicolas Maduro, BM Genel Kurulu’na Gitmeyi Reddetti

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro 17 Eylül’den bu yana New York’ta gerçekleşen BM Genel Kurulu’nu ziyaret etmeyi reddettiğini bildirdi.

Twitter’deki hesabı üzerinden bir açıklama yapan Venezuela Devlet Başkanı, Çin resmi ziyareti sonrasında Venezuela’ya geri döneceğini bildirdi. Onun açıklamasından başlangıçtaki BM Genel Kurulu’nu ziyaret konusundaki kararını değiştirdiği ortaya çıktı. Daha önce en son 24 Eylül Salı günü Terra portalında çıkan haberde Venezuela’nın ABD Büyükelçi Yardımcısı Calixto Ortega’nın Maduro’nun New York’a gideceğini ve orada farklı ülke liderleri ile görüşeceğini belirttiği vurgulanmıştı.

Venezuela Devlet Başkanı’nın bu şekildeki açıklamaları ABD tarafından Çin’e uçan Venezuela Devlet Başkanı’nın içerisinde bulunduğu uçağın geçişine izin verilmemesi neden oldu. Washington daha sonra konu ile yaptığı açıklamada buna Karakas’ın uygun bir talep için zamanında başvurmamasının neden olduğunu belirtti. Ayrıca, Amerika BM Genel Kurulu Toplantısı’na gitmeye hazırlanan Venezuela Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Wilmer Barentosu’ya Amerikan vizesini vermeyi reddetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu