Ana SayfaGenelManşet

NATO, yaklaşık 5 bin kişilik öncü gücün kurulmasını onayladı.

NATO güçleri

NATO, yaklaşık 5 bin kişilik öncü gücün kurulmasını onayladı.

NATO’nun 2016 başında aktif hale getirmeyi planladığı “öncü güç”, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya ve İngiltere’nin rotasyonuyla çerçeve ülke rolünü oynayacaklar. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise düzenlediği basın toplantısında, Savunma Bakanlarının Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Bulgaristan’a çok uluslu komuta kontrol merkezleri kurulması kararını onayladıklarını söyledi.

Stoltenberg, tatbikatlar düzenlenecek komuta merkezlerinin kriz anlarında ulusal ordular ve sevk edilecek NATO güçlerinin birlikte görev yapabilmelerini güvence altına alacağını belirtti.

Kurulacak öncü güç ve asker sayısı 13 binden 30 bine çıkarılması kararlaştırılan mukavemet gücünde olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “5 kara taburu ve yaklaşık 5 bin askerden oluşturulacak öncü gücün hava ve deniz unsurlarının yanı sıra, özel kuvvetlerce destekleneceğini, bu gücün öncü unsurlarının 48 saat içinde kriz bölgesinde hazır olacağını ve diğer unsurlarının 1 haftada konuşlandırılabileceğini” sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu