Ana SayfaGenelManşet

Kudüs halkı Cuma namazı sonrası Mescidi Aksa için meydanlara çıktı.

Mescidi Aksa eylemi

Bugün (7 Kasım) Cuma namazı sonrasında Kudüs halkı Mescidi Aksa’ya sahip çıkmakta kararlı olduğunu ortaya koymak için meydanlara çıktı.

İşgal rejimi bugün Cuma namazında gençlerin Mescidi Aksa’ya toplanmasını engellemek için yine yaş sınırlaması uygulaması getirdi ve yasağı sıkı sıkıya uygulamak amacıyla haremi şerifi her yönden sıkı bir şekilde polis kuşatmasına aldı. İşgal rejimi bugün 35 yaşın altındakilerin Mescidi Aksa’ya sokulmayacağını ilan etmişti.

Fakat Kudüslü gençler yine Cuma namazlarını Mescidi Aksa’da kılmak amacıyla buraya akın ettiler. Haremi şerifin içine sokulmayan gençler Cuma namazlarını Mescidi Aksa’nın etrafındaki cadde ve sokaklarda kıldılar.

İşgal güçleri gençlerle namaz sonrasında karşı karşıya gelebilecekleri hesabıyla namazlarını dışarıda kılmak zorunda bıraktıkları gençlerin arasına ayrıca askerî barikatlar kurarak onların hareket alanlarını daraltmaya çalıştılar.

Namaz sonrasında işgal güçlerinin son dönemde Mescidi Aksa’nın mahremiyetini çiğneyen saldırılarını protesto eylemi ve yürüyüşü Mescidi Aksa’nın sahası içinde başladı. Sonra haremi şerifin dışındakilerin de katılımıyla genişledi.

Kudüs’te bir başka eylem de Şa’fat mülteci kampında işgalci polislere karşı şehadet eylemi gerçekleştiren İbrahim el-Akkari’nin şehit edildiği yerde gerçekleştirildi. Burada toplananlar Büyük Cami’de el-Akkari için bir gıyabi cenaze namazı kıldılar. Sonra da tekbirlerle ve İbrahim el-Akkari’nin şehadetini kutlayan sloganlarla evine doğru yürüdüler.

Şa’fat mülteci kampının girişinde işgal güçleriyle eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı haber verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu