Ana SayfaETKİN ÖNDEGenelManşet

Kendi Ülkesinde Gerçek Seçimden Korkanlar, Suriye’de Seçimi Engelliyor!

12

Yurt dışında yaşayan Suriyeliler cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaşadıkları ülkelerde bulunan elçiliklerde bugün oy vermeye başladı; ancak bazı ülkeler Suriyelilerin oy vermesini engelledi.

Suriye Yüksek Seçim Kurulu, yurtdışında yaşayan 200 bin Suriyelinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için kayıt yaptırdığını açıkladı.

Ancak bazı ülkeler, kendi ülkelerindeki Suriyelilerin Suriye büyükelçiliğinde oy kullanmalarına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Belçika, Fransa, Suriyelilerin oy kullanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Savtu’l Manama adlı internet sitesi, Suriyelilerin oy kullanmasına Arap ülkeleri arasında sadece Ürdün ve Bahreyn’in izin verdiğini bildirdi.

12 Arap ülkesi ise kendi ülkelerindeki Suriye büyükelçiliğinin kapatılmış olmasını veya temsilci bulunmuyor olmasını gerekçe göstererek Suriyelilerin oy kullanamayacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri ise resmi olarak Suriyelilerin oy kullanmasına karşı olduğunu açıkladı.

Ulusal Koalisyon adlı Suriye karşıtı örgütün Katar’daki temsilcisi Nizar el-Haraki, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerindeki Suriye büyükelçiliklerinin 2011’den bu yana kapalı olmasından dolayı bu ülkelerde seçim yapılmayacağını söyledi.

Mısır’daki askeri yetkililer de Mısır’daki Suriyelilerin cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanamayacağını açıkladı.

Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’tan sonra en çok Suriyeliyi barındıran Mısır’da 320 bin Suriyeli mülteci bulunduğu bildiriliyor.

Fars haber ajansı ise İran’da yaşayan Suriyelilerin cumhurbaşkanlığı seçimleri için sabah 7’den itibaren oy kullanmaya başladığını bildirdi.

Ajansa açıklamada bulunan Suriyeli bir elçilik görevlisi katılımın beklediklerinden çok daha fazla olduğunu açıkladı.

Suriye Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için pasaport sahibi olmanın ve yurt dışına yasal yollarla çıkmış bulunmanın yeterli olduğunu açıklamıştı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu