Manşet

İsrail Türkiye’den memnun!

A1134240İşgal rejimi siyonist İsrail rejimi, Türkiye’nin üst düzeyde Holokost kutlamaları merasimine katılmasından memnun kaldığını bildirdi.
Cumhuriyet gazetesinin Çarşamba günü yazdığına göre Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru’nun 27 Ocak’ta Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ne katılarak bir konuşma yapmasından İsrail rejimi yetkilileri fazlasıyla memnun kalmış bulunmaktadır.
Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Utku Çakırözer bu konuda şunları yazıyor:
Son günlerde Türk ve İsrail taraflarından gelen açıklamalar tazminat görüşmelerinde sona yaklaşıldığının habercisi. Önce Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru27 Ocak’ta Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ne katılarak bir konuşma yaptı. Ardından basına “Tazminat görüşmelerinde ilerleme sağlandı. Çok uzak olmayan bir dönemde bir mutabakat sağlanır. Yakın zamanda ilişkilerin düzeleceğine inanıyorum” demecini verdi.
İsrail kaynakları, Holokost anmasına üst düzey yetkili gönderilmesinden ve normalleşme yönündeki demeçlerden memnun. Onlar da “Uzlaşmaya çok yakınız” görüşündeler. Mavi Marmara’da İsrail askerlerince öldürülen Türklerin ailelerine ödenecek tazminat miktarları konusunda bir mutabakata varıldığı anlaşılıyor. Ölenlerin aileleri ile saldırıda yaralananları kapsaması beklenen genel tazminat rakamının yaklaşık 20 milyon dolar olacağı ileri sürülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu