BilinmeyenlerManşetönemli

“Işid;öfkeden biraraya gelmiş bir reaksiyondur”

ısid-terörize-bir-yapı-gibi-görülebili1r
7 ağustos 2014 tarihinde Ntv televizyonu’na verdiği röportajda Işidi meşru bir örgüt ve öfke patlaması sonucu oluşan bir reaksiyon(akım)olarak gören davutoğlu,bugün ise Işid’le mücadele altında bop projesi hedefine ulaşmak için farklı farklı yöntemler kullanarak halmızı savaşa sürüklemek istiyor.

Davutoğlu, Musul Konsolosluğu’nu basarak 49 kişiyi rehin alan IŞİD’in “öfkeyle bir tehdit olduğunu” belirterek “Sünni Araplar dışlanmasaydı bu öfkenin birikmeyeceğini” söyledi. Bölgede kaos olduğunu dile getiren Davutoğlu, “IŞİD radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir ama katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır. Oradaki yapı, daha önceki hoşnutsuzluklar, öfkeler büyük bir cephede geniş bir reaksiyon doğurdu”kelimelerini kullanmıştı.Yine Davutoğlu’nun IŞİD‘le ilgili ılımlı açıklamaları örgüte yakın internet sitelerinde de yankı bulmuşdu.
“Davutoğlu, İslam Devleti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu”. “Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları, İslam Devleti gerçekliğini ve arkasındaki halk gücünü bir kez daha ortaya koydu.” diyerek duyurmuşdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu