Ana SayfaGenelManşet

İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, ”vahdet ve dayanışma sloganla değil, amelle olur”, dedi.

hasan-ruhani

İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, ”vahdet ve dayanışma sloganla değil, amelle olur”, dedi.

Bugün içişleri bakanlığında eski ve yeni bakan, valiler, yardımcıları, bazı milletvekilleri ve ülkenin önde gelen üst düzey sivil ve askeri yetkilileri ve silahlı kuvvetler ve yargı mensuplarının katılımı ile düzenlenen devir teslim törenine katılan Ruhani, içişleri bakanlığının önemine temas ederek, içişleri bakanlığının her hangi bir siyasi kanata ait olmadığını vurguladı.

Ruhani 11. hükümette hiç bir yetkili ve özellikle içişleri bakanlığında hiç kimsenin çeşitli etnik ve dini gruplar arasında ayrımcılık yapmaması gerektiğini, çünkü İran’da İslam Cumhuriyeti şemsiyesi altında üniter bir devlet bulunduğunu ve bütün vatandaşların bir tek veliyi emr ve kanunun arkasında yer aldığını ifade etti.

İçişleri bakanlığının, vatandaşlık hakkını ülkenin her yerinde ve bütün İranlı vatandaşlara tanıması gerektiğinin altını çizen Ruhani, insanlar arasında eşitlik duygusu yaratacak şekilde hareket etmek gerektiğini vurguladı.

Devir teslim töreninde konuşan yeni içişleri bakanı Rahman Fazli ise bakanlığın esas amacını ülkede sürdürülebilir güvenlik, kalkınma ve huzur yaratmak olduğunu ve bunun için çalışacaklarını beyan etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu