Manşet

Irak’ın Üç Eyaletinde Yüzlerce IŞİD Militanı Öldürüldü

Irak’ın Üç Eyaletinde Yüzlerce IŞİD Militanı Öldürüldü

Babil, Anbar ve Selahattin eyaletlerinde yüzlerce IŞİD teröristi öldürüldü. Babil’in Cefu’s-Sahr bölgesinde 100 İŞİT militanı Irak emniyet güçlerine teslim oldu.

Öte yandan Neyneva eyaletindeki bir kaynaktan verilen habere göre IŞİD örgütüne bağlı bir haber sitesi, bu örgütün Musul’dan kaçmadan önce aralarında beş polis komiserinin bulunduğu 20’den fazla kişiyi idam ettiğini bildirdi.

Babil’in Cefu’s-Sahr bölgesindeki çatışmalarda Irak ordusu kontrolü ele geçirdi. En az 60 IŞİD teröristi öldürüldü. 100 terörist teslim oldu. IŞİD’e ait 28 zırhlı araç yakıldı. Bu ameliyat sırasında Irak Savunma Bakanlığına bağlı üst düzey bir komiser şehit oldu.

Stratejik bir nokta olan Cefu’s-Sahr bölgesi Anbar tarafından Bağdat’a sızılması için en kritik bölge konumunu taşımaktadır.

Bağdat’ın batısında çarpışan Irak güçleri, el-Uzeym ve Felluce’de IŞİD’in iki saldırısını geri püskürttü. Bu çatışmada da onlarca IŞİT’li öldürüldü.

Tikrit’te de Irak güvenlik güçleri ile sıcak temasa giren IŞİT unsurlarından onlarca kişi öldürüldü ve IŞİT’in Tikrit üniversitesine yönelik saldırılarına son verildi.

Irak’taki dini merceiyet tarafından yapılan açıklamada halkın Irak ordusunu ve ülkeyi savunan milis güçleri desteklemeleri istendi. Ayrıca Aşura günü matem meclislerine silahlı saldırı yapılmaması için hat safhada güvenlik tedbirleri alınması çağrısı yapıldı.

Başbakan Haydar İbadi de Muharrem ayının girişi münasebetiyle yaptığı bir konuşmada Iraklılardan birlik olmalarını ve İmam Hüseyin’in kıyamından ilham almalarını istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu