Ana SayfaGenelManşet

Fars Körfezi’nin güvenliği için bölgesel işbirliği şart

ruhani

Dün Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle Umman Kralı arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde iki taraf, mübarek Kurban bayramı münasebetiyle tebriklerini ifade edip, dost ve Müslüman İran’la Umman halkları için sağlık ve saadet dileğinde bulunmanın yanı sıra, bölgesel önemli meseleler ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunu görüştüler.

Cumhurbaşkanı Ruhani bu telefon görüşmesinde, Umman Kralının kısa bir süre önce Tahran’a yaptığı ziyaret ve bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi üzerine bıraktığı etkilerin altını çizerek “Hükümetimizin dış politikası, barış, adalet ve denge prensiplerine dayanıyor. Buna göre bu dönemde İran’ın çabası komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın bütün ülkeleriyle olan ilişkilerini barış ve dostluğu geliştirme yönünde olacaktır” dedi.

Ruhani ayrıca, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin korunması ve arttırılması bağlamında mevut olan imkan ve şartların incelenmesi gerektiğini belirterek, bölge meseleleri ve özellikle de Fars Körfezinin güvenliği ve istikrarı konusunda, Fars Körfezi kıyısındaki bütün ülkelerin bölge güvenliği ve istikrarı yolunda çaba sarfetmelerinin şart olduğunun altını çizdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu