Ana SayfaGenelManşet

Erdoğan yine korudu: Valimizi yedirtmeyiz!

22010Erdoğan grup toplantısında Adana’da yaşanan Vali protestosuna ve Vali’nin halka ettiği küfre de değindi. Valimizi yedirtmeyiz dedi

Daha önce hakkında AKP milletvekilleri dahil çok sayıda kişinin şikayette bulunduğu ancak yükselişine devam eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş bir kez daha koruma altında. Erdoğan, bugün AKP grup toplantısının ardından basına yaptığı konuşmada,10 Kasım törenlerinde vatandaşı tehdit ettiği ve küfür ettiği için tepki toplayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş için “’Yaptığını doğru bulmuyorum ama bu tür provokatif eylemlere karşısında da valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz’ dedi.

Erdoğan AKP grup toplantısının ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un ettiği küfrün hatırlatılması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Ancak arkadaşımıza yapılan oradaki tavırları ne için medya eleştirmez? ‘Hükümet istifa diye bağıranlar, Allah belanı versin diye hakaret edenler…’ Bunları Televizyonlarda izlediniz. Bütün bunlar yapılırken onun karşısında o da insani olarak böyle bir şey yapmış… O ifadeyi tabii ki doğru bulmuyorum. İçişleri Bakanı’ma gerekli talimatı verdim. İncelemeyi yapacak ama kusura bakmasınlar bu tür provokatif eylemler karşısında da biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz.”

Erdoğan daha önce Gezi direnişi sırasında uyguladıkları şiddetle ölümlere ve yaralanmalara neden olan polis için “Polisimizi yedirmeyiz” demişti. Hüseyin Avni Coş’un Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı dönemine dair soruşturmalarda aklanmasını sağladığı için koruma altında olduğu belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu