Ana SayfaGenelManşet

Erdoğan; “Her Türlü Koalisyon İçinde Yer Almaya Hazırız”

erdogan

Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’ne katılacağı Rusya’da hem ABD Başkanı Barack Obama hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye konusunda görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Erdoğan, kısa süreli olması beklenen görüşmeleri iyi değerlendirmeyi umduklarını kaydetti.

G-20 Zirvesi’ne katılacağı Rusya’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Suriye’ye operasyon konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Müdahalenin gecikmenin Esad’a zaman kazandırıp kazandırmayacağı yönündeki soruya Erdoğan, “Şartlar belirleyecek, olgunlaştıracak. Şu anda her türlü koalisyonun içinde yer almaya hazır olduğumuz söyledik, gönüllüler koalisyonu olarak da değerlendiriyoruz.

Obama’nın bunu Kongre’ye götürmesi olayı belki kendi içi siyasi kararı olarak değerlendirilebilir ki burada kendine olan güveninden de kaynaklanabilir. Görüldüğü gibi Sayın Obama bu şekilde hareket ederken Cameron kongreyi bu noktada önemserken attıkları adımlardan sorna da tabi kendi inisiyatiflerini kullanma gayreti içindeler. İlk verilen kararların nihai olmadığı bundan sonra benzer adımların atılabileceği söz konusu.

Hollande ne kadar olumlu baktığını açıklıyor, müdahaleye hazır olduğunu hazır olabileceklerini açıklıyorlar. G-20 zirvesi bu konuları görüşme bakımından çok çok önemli olacak, gerek kollektif gerek ikili görüşmelerde bunları gündemimize alacağız gündemimizde tutacağız.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu