Ana SayfaGenelManşet

Er-Reşak: “Şehitler İntifadayı Ateşleyecek”

izzet ErResak hamas

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, bu sabah erken saatlerde bir grup mücahidin şehit olduğunu belirterek, şehitlerin işgalcinin koyduğu barikatları ve sınırları aşan bir intifadayı ateşleyeceğini ifade etti.

Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında bugün (7 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalciyi ateşle oynamaması yönünde uyardıklarını bildirerek, işgal güçlerinin saldırılarını artırarak İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi bir grup mücahidi hedef aldığını söyledi.

Filistin halkının gerginliği tırmandırmak istemediğini fakat işgalcilerin ahmaklıkları sayesinde Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde gerginliği tırmandırdıklarını ifade eden Er-Reşak, Filistin halkının önünde bu savaşa girip zafer kazanmaktan başka yol kalmadığını bildirdi.

Hamas lideri, intifadanın başlaması için bildiri yayınlanması gerekmediğini söyleyerek, yerleşimcilerin Muhammed Ebu Hudayr’ı kaçırarak ve vahşi bir şekilde öldürerek işlediği ırkçı cinayetin ardından Filistin halkının Kudüs’te işgalcilere karşı ayaklandığını belirtti.

Filistin halkının davasına ve Filistin devrimine bağlılığını bir kez daha ispat edeceğini ifade eden İzzet Er-Reşak, Filistinlilerin işgale karşı mücadelesini “devrimlerin anası” olarak nitelendirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu