Ana SayfaFoto galeriManşet

Ebu Cehilin Torunları İşbaşında- Suriyede Büyük Bir Patlama Yaşandı!! -FOTO GALERİ

Ebu Cehilin Torunları İş Başında
Suriyede Patlama

 

Şam’ın, Mezraa Semtinin Sevra Caddesinde bugün (21 Şubat 2013) öğleden önce büyük bir patlama meydana geldi.

İçine patlayıcı yüklü bir araçla meydana gelen terör patlaması, insanların yoğun olarak bulundukları sivil yerleşim semti ve bir okulun yakınlarında meydana gelmesiyle, aralarında çocuk ve okul öğrencilerin bulunduğu bir çok kişi şehit ve yaralı düştü.

İlk verilere göre patlamada aralarında çocuk ve öğrencilerin bulunduğu 16 kişiden fazla kişi şehit düşerken, bir kısmı ağır olmak üzere 208 kişi yaralandı.

Patlama yerine yakın vatandaşların evlerinde büyük maddi hasarlar meydana geldi.

Patlamanın sivil insanların yoğun olarak bulundukları ve ana yolların birleştiği bir yerde meydana geldiğine dikkat çekilirken, bölgede bulunan sivil vatandaşlar ve yoldan geçenlerden çok sayıda insanların şehit ve yaralı düşmelerine yol açtığı belirtildi.

Bölgede bulunan vatandaşların evleri ve araçlarında büyük maddi hasarların meydana geldiği de belirtildi.

Ayrıca patlama bölgesinde 17 aracın içindekilerle beraber yandığını ve 40 araçta da hasar oluşmasının yanı sıra bölgeye yakın minibüs garajında bulunan minibüslerin yandığı aktarılırken, civarda bulunan Hayat Hastanesi ve Abdullah Bin Zübeyr Okulunun da ciddi hasarlar aldığını belirtti.

Bomba imha ekiplerinin patlama yerinde patlayıcı maddelerle dolu su kazanlarıyla yüklü bir aracı etkisiz hale getirdiklerini belirtirken, güvenlik birimlerinin araçta bulunan intiharcı teröristin tutuklandığı aktarıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu