Ana SayfaGenelManşet

Dr.Ruhani: İran’nın siyaseti dünya ile yapıcı teamül eksenine dayalıdır

RUHANİ

İran İslam Cumhuriyeti siyasetinin dünya ile teamül eksenine dayalı olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı, kapıları kapanan her ülkenin artık rekabet gücü olamayacağını, bunun için de yapıcı teamülün İran’ın yararına olduğu kadar bölge ve dünya ülkelerinin de yararına olacağını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Fars eyaleti kalkınma ve yatırımcılar toplantısında konuşan Ruhani, İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan anlaşmaya temasla, İran’ın tüm dünya ile güçlü bir diplomasi sürdürmeye gücü, yeteneği ve mantığının olduğunu ispatladığını, Lozan ve Cenevre’de iki adımın atılması ardından bugün de New York’ta anlaşma metninin yazılımına başlandığını söyledi.

İran’ın sorunları çözme konusunda 5+1 grubu ülkelerinden ileride olduğunu belirten İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, görüşme taraflarının dilde söyledikleri gibi amelde de ciddi olmaları ve kendi iç sorunlarına galebe çalmaları durumunda sorunların çok daha kolay çözümlenebileceğini bildirdi.

Ruhani konuşmasının bir başka bölümünde ise İran’ın bugün bir çok komşusu ile ilişkilerinin gelişmekte olduğunu hatırlatarak, bir iki bölge yönetiminin siyasetlerinden hayretini dile getirerek, bu ülkelerin niçin her geçen gün kendi sorunlarını artırmalarından hayrette olduğunu ve nasıl bir amaç peşinde olduklarını ise bilmediklerini söyledi.

Hasan Ruhani, yabancı askeri müsteşarların yardımıyla fakir bir ülkenin bombalanmasının, askeri tecrübeden yoksun bir ülke için ne gibi sonuçlar getirebileceğini sordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu