Ana SayfaGenelManşet

Direniş, Lübnan’da ABD ve ırkçı İsrail’in hedeflerini yenilgiye uğratmıştır!

sayyid-hassan nasrullah

Direniş, Lübnan’da ABD ve ırkçı İsrail’in hedeflerini yenilgiye uğratmıştır!

Lübnan direnişinin, somut ve açık bir bakış açısına, hedeflere ve misyona sahip olduğunu belirten Nasrullah, direnişin bakışındaki ve hedeflerindeki bu açıklık, onun 1982′de işgal edilen toprakları kurtarmaya ve esirleri özgürleştirmeye çalışmasına neden olduğunu belirtti ve ‘Bunu yaparken de tüm Lübnan’ı tehlikelerden koruma sorumluluğunu üstlendiği iddiasında olmadı; her zaman bu sorumlulukta orduyla ve güvenlik güçleriyle ortak olduğunu bildirmiştir’ dedi.

Direnişin, Lübnan halkının korunmasında ve savunulmasında pay sahibi olma hedefiyle sahneye girdiğini  belirten Nasrullah, direnişin Lübnan halkının  büyük desteğine  sahip olduğunu gücünü de halktan aldığını söyledi.

Nasrullah, Amerika’nın bölgedeki önceliğinin siyonist  İsrail’in korunması olduğunu belirterek, “Amerika,  artık kendi iradesini dünyaya dayatabilecek güçte değildir. Lübnan Direnişi güçlüdür ve halkın irade ve desteğine sahiptir. Bu sayede düşman ırkçı İsrail ve ABD’nin hedefleri de yenilgiye uğramıştır” dedi.

Lübnan’da sürekli olarak ulusal savunma stratejisinin belirlenmesi için diyalogdan yana olduklarını belirten Nasrullah, “2006 yılında bir ulusal savunma stratejisi sunduk. Ancak bu şimdiye kadar ele alınıp incelenmedi. Çünkü diğer gruplar, bu vatanın ulusal savunma stratejisini görüşme konusunda ciddi değiller. Lübnan’ın savunulmasından tüm millet sorumludur ve ülkenin ulusal savunma stratejisine ihtiyaç vardır. Lübnan’da etkili bir direniş olunca bu ülkenin her zaman hedefte olması doğaldır” dedi.

Direnişin şu anda çok güçlü olduğunu belirten Hizbullah genel sekreteri, ırkçı İsrail ve onun arkasında yer alan tüm güçlerin artık Lübnan’ın kolay bir lokma olmadığının farkında olduklarını belirtirken; ” Allah korusun ordu çökerse ya da kaosa sürüklenirse ülkede artık barış ve istikrar kalmayacaktır” dedi.

Nasrullah, “ırkçı İsrail, gelecekteki bir savaşta Beyrut’u bombalamayı düşünmeden önce el-Celil için kaygılanmak zorundadır. Bugün artık kimse bedel ödemeden Lübnan’a saldırabilecek durumda değildir” diyerek ırkçı İsrail’i de uyardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu