Manşet

Türkiye’de çok sayıda şehir hükümet karşıtı gösterilere sahne oldu.

ses_kaydi_sonrasi_turkiye_ayakta_h24830İstanbul, Trabzon, Ankara, Antalya, Eskişehir, Çanakkale, Sakarya ile  Türkiye’nin bir çok kenti  eş zamanlı olarak hükümete karşı protesto gösterilerine sahne oldu.

Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Kadıköy Altıyol Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Bahariye Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Grup zaman zaman “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” şeklinde slogan attı. TOMA’dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi ile müdahale edilen grup ara sokaklara kaçtı. Polis ve göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor.

Ankara’da da 200 kişilik protestocu gruba polis müdahale etti. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek cadde üzerinde toplanan grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Öte yandan Trabzon’da da Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, internet kısıtlamaları, MİT ve HSYK yasalarıyla memurların özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Eskişehir’de de hükümet karşıtı gösteriler yapılıyor. Sakarya’da çoğunluğu üniversiteli olan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde pankartlarla ‘Hükümet istifa’ sloganları atarak protesto yürüyüşü yaptı. İzmir ve Çanakkale’de de bir grup vatandaş, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydın ardından sokağa çıkarak hükümeti istifaya çağırd

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu