Ana SayfaBilinmeyenlerGenelManşet

BABAMIZ ERDOĞAN, ONA DUACIYIZ!

20131103124613_39673c9023c8deae2fac148e610e5e57 Financial Times gazetesi, Suriyeli muhaliflerin sınırdan geçmelerine izin verdiği için Başbakan Erdoğan’ı övdüklerini öne sürdü. FT’ye göre El Faruk (ciger yiyen yamyam teröristler) Tugayı’ndakiler  “Babamız Erdoğan” diyor.

Yazı özetle şöyle:

“Türkiye’nin Kilis ilçesi sınırın öbür tarafındaki savaşçıları konuşuyor. Nasır isimli 50’li yaşlarındaki bir kaçakçı, ‘Şuradaki iki evi görüyor musun, onlar El Kaide’ci’ diyor. Nasır, bu sözleriyle Irak-Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) kastediyor. Grup eylül ayında, sınırın 7 km ötesindeki Azez’i ele geçirdi. Ilımlılar, IŞİD’in sadece Esad’a karşı değil, muhaliflere karşı da savaştığını söylüyor. IŞİD’e Çeçenistan, Libya ve Pakistan’dan gibi ülkeden sözde cihatçılar da katılıyor. Nasır, ‘Bağımsız ülkelerini kurmak istiyorlar’ diyor. Son dönemde daha saldırgan bir tutum alan Türkiye, radikallerin yükselişini durdurmak için yeterince çaba göstermemekle suçlanıyordu. Reyhanlı’da da teröristleri her yerde görmek mümkün. İlçede 60 bin yerliye karşılık 78 bin mülteci bulunuyor. Suriye’de Esad’a karşı savaşmak ya da  sözde cihat için yola çıkmadan savaşçılar, Türkiye’de dinleniyor, iyileşiyor, yeniden gruplaşıyor.”

TÜRKİYE’YE MİNNETTAR

“Reyhanlı’da dört Humuslu terörist, uyumak için kullandıkları daracık dairede yere oturmuşlar. Arkalarında Suriye muhalefeti, Türkiye ve siyah cihat bayrağı var. Sınırdan serbest geçiş hakkı verdiği için Başbakan Erdoğan’ı övüyorlar. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısındaki El Faruk Tugayı’ndan Ebu Mahir isimli bir savaşçı, ‘Bizim babamız kim’ diye soruyor. Diğer adamlar, ‘Babamız Erdoğan, ona duacıyız’ yanıtını veriyor. El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’ne mensup olduğu belirtilen İsa isimli bir militan ise Kuran’a uzanıyor ve Erdoğan için, ‘O Kuran’ı elinde taşıyan tek Müslüman lider’ diyor.”
Türk diplomatların cihatçılara destek iddialarını reddettiğini belirten FT gazetesi, geçen ay IŞİD mevzilerinden bir havan topunun Kilis’e düşmesi üzerine Türk ordusunun ilk kez yanıt verdiğini de yazdı.

Zaten gazetenin yayımladığı haberde de, açıkça cihatçıların hükümetten destek alarak Suriye’ye karşı savaş verdikleri görünmektedir.

Türkiye hükümetinin ve devlet yetkililerinin, her ne kadar teröristlere destek vermiyoruz yönünde açıklama yapmaları inandırıcı olmamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu