Ana SayfaGenelManşet

Anonymous 5 Kasım’ı İngiltere parlemantosunu havaya uçurmaya deneyen kişi adına bir bildiri yayınladı.

maske_guy

Hacktivist grup Anonymous, 5 Kasım’da herkesi dünyanın dört bir yanında “şirketlerin ve hükümetlerin çürümüşlüklerine ve yolsuzluklarına karşı” alanlara çıkmaya ve sosyal medyadan ses vermeye çağırdı. 5 Kasım aynı zamanda 1605 yılında Britanya’da tiranlığa karşı parlamentoyu havaya uçurmayı deneyen ve idam edilen Guy Fawkes’in adına “Guy Fawkes Günü” olarak biliniyor

Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kutlamalar saat farkı nedeniyle ilk önce başlarken, buna İtalya’da Milano, Floransa, Palermo ve Roma; Güney Afrika’da Johannesburg; Filipinler’de Manila eklendi. Türkiye de dahil onlarca ülkede “sokaklarda Fawkes maskeleriyle yer alma” maskeyle çekilen fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinde yayımlama çağrısında bulunan Anonymous, tüm insanlara sivil itaatsizliği yaygınlaştırma çağrısında bulunuyor.

anonymous-mask Anonymous’un çağrısı şöyle:

“Merhaba dünya. Biz Anonymous. Biz insanlarız. Dünya devletleri, bu mesaj, son uyarımızdır.  Oyun resmen sona erdi. Sosyal medya yeni bir şey doğurdu. Şimdi kayıtları doğru tutmanın zamanıdır. Bu video dünyanın kalbine ve aklına iletilen o kıvılcımın güdülenmiş halidir. Bu video bir fikir, paylaşılmış bir fikir. Bu yüzden dikkatli dinleyin ve oturduğunuzdan emin olun.

5 Kasım 2013’ü Anonymous, dünya sivil itaatsizlik günü olarak adlandırıyor. Bu sefer dünyanın her eyrindeki devlet olanaklarını hedef alıyoruz.

Tüm özgür düşüncelilere sesleniyoruz. Zaman; dünya sivil itaatsizlik zamanıdır. Zaman; aynı zamanda, dünyanın her yerindeki konfederasyonların desteklediği bir zamandır. Aslan artık uyumuyor. Kendinize şunu sorun; Biz tarihi yaratırken siz nerede olacaksınız. 5 Kasım 2013. Dünya çapında. Şimdi bu bir kan davasıdır (vendettadır). Şimdi bu kişiseldir. Şimdi her yeri işgal etme vaktidir. Şimdi sahip olduğumuz herşeyi 5 Kasım’a atma zamanıdır. Şimdi zaman; taleplerimiz karşılanıncaya dek protesto alevini serbest bırakma zamanıdır. Şimdi zaman; kardeşlerimizin uyanıp sokakları ele geçirme zamanıdır. Yoksulluk savaş demektir.

Hayalcilere, insanlığın özgürlüğü için direnenlere, işgalcilere, birşeyleri değiştiren kişilere ; bu dayanışma meselesidir. Ama bundan öte insanlarla ilgilidir; tanıdığımız , dünyanın her yerinde ortak bir amaç için direnen insanlarla. Sayısız ekolojik ve sosyal problem karşısında endişelenenler için beraber direniyoruz.

Sonsuz insanlık özgürlüğünü paylaşmış ve göstermiş, genç ve idealist insanlar olduğu sürece her zaman umut olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu