Manşet

Akp ve kolin santral,yırca halkı zeytin istedi ve kazandı

yırca halkı
Yırca’da acele kamulaştırma kararıyla zeytinlik alana kurmak istediği termik santrale karşı köylülerin direnci ve tüm Türkiye’nin tepkisiyle karşılaşan Kolin, yargı kararlarının da aleyhine gelmesiyle projesinden vazgeçti.

Hürriyet’in haberine göre Kolin grubu, termik santrali Yırca’da kurmaktan vazgeçtiğini, “alternatif saha tespiti çalışmaları”nı tamamlayarak yeni proje alanı belirlediğini, yer değişikliğinin tescili için başvuru sürecinin başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, yeni proje alanı üzerinde dikili zeytin ağacı bulunmadığını, 3 km. mesafede herhangi bir zeytinli saha yer almadığını da özel olarak belirtildi.

Acele kamulaştırmaya ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini belirten Kolin grubu, hukuki sürecin tamamlanmasını takiben, acele kamulaştırmaya tabi taşınmazların hak sahiplerine iadesinin yapılacağını da söyledi.

“Yerel iradenin desteklediği” santrali “Soma halkı ile uzlaşı içerisinde Soma’ya ve ülkemize kazandırma kararlılığında” olduklarını da vurguladı, yeni yer tespiti için yardım edenlere teşekkür etti.

Kolin, yargı kararlarının da aleyhine gelmesiyle zaten kaybettiği bir davadan vazgeçmiş oldu. Termik santralle ilgili iki mahkeme kararı henüz arka arkaya gelmiş, ÇED raporu için ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verilirken acele kamulaştırmanın iptaline de kısmi onama verilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu