Ana SayfaGenelManşet

Filistinli gençler kuşatmayı deniz yoluyla aşmak için eylem hazırlığında

Filistinli gençler kuşatmayı deniz yoluyla aşmak için eylem hazırlığı yapıyor.

Korsan İsrail Deniz Kuvvetleri’ne bağlı botların bugün sabah erken saatlerden itibaren Gazze sahilleri açıklarında, Gazze’deki Filistinli gençlerin ambargoyu delmek için belirlenen 6 mil sınırını aşma girişimlerini engellemek için hazırlık yaptığı belirtildi.

İşgal rejiminin işgale karşı direnen ve Filistin halkının hak ve hukukunu savunan Gazze’ye karşı yedi yıldır karadan, havadan ve denizden sürdürdüğü kuşatmayı son aylarda daha da artırdığı gözlenirken, işgal güçlerinin Gazze’deki gençlerin bölgeye gelen yabancı aktivistlerle Gazze kuşatmasını denizden yarma girişimini durdurmaya hazırlandığı ifade edildi.

Konuyla ilgili haberi veren Bugün İsrail gazetesi, kuşatmayı kırma girişimini engellemek için İsrail Deniz Kuvvetleri’nin bölgede konuşlandığını belirtti.

Batı Yaka’da ve Kudüs’te işgal askerleriyle Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu temas noktalarında aktiviteleriyle bilinen İntifada İçin Gençlik Koalisyonu Gazze kuşatmasını kırmak için denizde eylem yapacağını duyurmuş, ancak bunu sebep belirtmeden ertelemişti.Balıkçılara ait 20 tekneyi kullanacak koalisyonun eylemine yabancı uyruklu aktivistlerle birlikte 200 kişinin katılması bekleniyor. Koalisyon bu sembolik eylemiyle dünya kamuoyuna mesaj vermek istiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu