Ana SayfaGenelManşet

ODTÜ bahçesinde ki ormanlık alandan yol geçirenler ,yeni kurulacak park ‘da yol geçince parkın altından tünel yapıyorlar.

1375182_649394195081949_1326877165_n

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yol projesini zorla ODTÜ ormanının içinden geçirirken yol güzergahındaki bakanlığa ait araziye tünel yapılacak

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Eskişehir Yolu üzerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni yol projesinin güzergâhında bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, pazarlıklar sonunda projesini kurtardığı belirlendi. ODTÜ’de yaklaşık 3 bin ağacın kesilmesine neden olan yolun, Beysukent’e bağlantısını sağlayacak bir bölümünün bakanlığın oldukça geniş olan arazisinden geçmesi kararlaştırıldı. Bakanlığın içinde gölet ve seraların da bulunduğu bahçesinin bir bölümü daha önce ağaçlandırılmıştı.

Bakanlık arazisine tünel yapılacak
Arazinin 2 bin 500 dönümünde, Türkiye’nin ilk Milli Botanik Parkı’nı kurmayı planlayan bakanlık, yol projesinin tam da bu alandan geçeceğini öğrenince belediyeyle görüşme yaptı. Görüşmelerin ardından yolun parkın yapılacağı bölümünün tünelle yer altına indirilmesi sağlandı.

Bakan Eker doğruladı
Yolun büyük bölümü yer altından, az bir bölümü ise bakanlığın arazisinden yer üstünden geçecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, olayı doğrularken, Milli Botanik Parkı’nın kişisel olarak en önem verdiği projelerin başında geldiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu