Ana SayfaGenelManşet

Alman İstihbaratı: Esed Yönetimi Kimyasala İzin Vermedi

Alman İstihbaratı: Esed Yönetimi Kimyasala İzin Vermedi Alman istihbaratının “Suriye’de kimyasal silah kullanımı”na ilişkin hazırladığı rapora göre Esed yönetimi kimyasala kesinlikle karşı çıktı.Amerika’nın Suriye rejimini sorumlu tutarak giriştiği saldırı hazırlıkları esnasında ABD’nin Suriye’ye saldırısına destek veren Almanya’dan ilginç bir istihbarat raporu geldi.

Kimyasal silah kullanımının Esed yönetimi tarafından kesinlikle reddedildiğini belirten raporda Suriye kıyılarındaki istihbarat toplama gemilerinin Suriye ordusunun kendi iletişimini sağladığı frekanslara sızmayı başardığı belirtilerek ordu komutanlarının Esed ile kurduğu irtibatlarda Esed’in kimyasal silah kullanımı taleplerini kesinlikle reddettiği belirtildi.

Alman “Bild am Sonntag” gazetesinin Alman istihbaratından aktardığı bilgiye göre Suriye Ordusu içindeki bazı komutanlar dört ayı aşkın bir süredir kitle imha silahı kullanma yönünde izin talep ediyorlardı. Fakat Esed yönetimi ordunun bu silahları kullanmasına kesinlikle müsaade etmedi.Öte yandan Esed ile yeni bir röportaj gerçekleştiren Amerikalı haber kanalı CBC’nin muhabiri Charlie Rose da Esed’in “kimyasal saldırı emri vermedim” dediğini aktardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu