Ana SayfaGenelManşet

Suriye’de Kürtlerin katliamı devam ediyor

43686-475x350ojeas.comTürkiye hükümetiyle Suudi rejimi ve Katar tarafından silahlanıp desteklenen tekfirci terör örgütleri ve sözde özgür Suriye ordusu’nun insanlık suçu vahim bir şekilde devam ediyor.

Amerika öncülüğündeki batılı müttefik güçlerinin örgütledikleri özgür Suriye ordusuyla selefi vahhabi terör örgütleri son iki yılda Şam başta olmak üzere, Suriye kentlerinde bombalı saldırılarını sürdürüp, sivil ve asker katliamı yapıyorlar. Libya, Lübnan, Afganistan, Çeçen, Mısır, Tunus, Türkiye, AB ülkeleri ve Irak ile diğer ülkelerden toplatılan ve Suriye’ye sevk edilen yeni Gladyatörler, Suriye’de kan akıtmaya devam ediyor. İslam ve cihad adına aldatılan veya para karşılığı savaşan bu çağdaş gladyatörler, patronlarının fedaisi olarak hayatlarını da kaybediyorlar. Uluslararası tekfirci selefi  terör grupları, Suriye’nin Kürt bölgelerinde büyük ölçekli etnik temizlik ve soykırım uyguluyorlar.

Nitekim Tal Hasil köyünden Cuma Kalo, Rusya sesi radyosuna yaptığı açıklamada, El-kaideye bağlı “Irak ve Şam İslam Devleti” terör örgütünün kürt bölgelerini ablukaya alıp, teslim olma ve direniş gösterenlerin kafasını kesme uyarısında bulundular. Fakat köy halkı direnme kararı aldı. Bunun üzerine saldırıya geçen tekfirci teröristler köylere girip, ev ev çatışmalar başladıktan sonra kadınlar, çocuklar ve yaşlıları işkence edip, sonra öldürüyorlardı. Suriye’nin Halep’in kuzey ve doğusunda tekfirci terör grupları Yaklaşık bir milyon Kürt ve Şii Müslümanlarla  Hıristiyanları abluka altına alıp, onları katletmek veya teslim olmakla tehdit ediyorlar. Bundan amaçları Suriye kuzey bölgelerini ele geçirip, Halep’in Suriye ordusu tarafından kurtarılmasını engellemek ve Türkiye ordusunun denetiminde insani koridor örtüsü altında güvenli bölge oluşturmaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu