Ana SayfaBilinmeyenlerGenelManşet

AKP’li Metiner’den ‘torpil’ cevabı Ayet diyor ki; akrabalarını koru kolla

cats

İki ay önce, Adıyaman’da yayın yapan Mercan TV’de Mustafa Aloğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Aloğlu ile Bakış Açısı’ programına katılan AK Parti’li Metiner’e, dayısının oğlunun Sincik ilçesine Milli Eğitim Müdürü olarak atanması soruldu. İl içindeki atamaların vali tarafından yapıldığını söyleyen Metiner,  “Bir insanın dayımın oğlu olması hiçbir göreve gelmemesi için yeter sebep mi? Liyakati mi yok, ehliyeti mi yok?” ifadelerini kullandı. Metiner, “Benim ilde görev alan bir tek akrabamı gösteremezler” dedi.

“İslam akrabaları koruyup kollamayı emrediyor”

Bu sözlerinin ardından İslam tarihinde daha önce benzeri iddialara karşı Muaviye tarafından öne sürülen bir savunmada bulunan Metiner “Akraba olduğu için atanma olmaz ama şunu da söyleyeyim; biz inançlı insanlarız değil mi; cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede ne okunur; ‘akrabalarını koru kolla’ der.” dedi.

Sunucunun ‘O zaman sizin yaptığınız bu? Öyle mi oluyor?’ sorusuna bir süre sessiz kaldıktan sonra Metiner “Vallahi sen Allah’ın ayetine bile karşı geliyorsan ben sana ne diyeyim” cevabını verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu