Ana SayfaGenelManşet

Filistinde Siyonistlerin Attığı Gaz Bombaları 950 Öğrencinin Eğitimini Aksatıyor

Gaz Bombaları

Öğrenciler, okul yolunda ve okullarında bol miktarda zehirli gaz soluyorlar.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Jerusalem gazetesinin verdiği habere göre, işgal güçlerinin kurduğu Şufat askeri barikat ve geçiş noktasına yakın Şufat Mülteci Kampı’nda okuyan yaklaşık 950 ilkokul öğrencisi işgal askerlerinin sürekli attığı gaz bombaları yüzünden okullarına düzenli gidemiyor. Gazeteye göre eğitim-öğretimin başladığı günden şimdiye kadar yüzlerce öğrenci derslerden geri kaldı.

Gazete görüştüğü velilerinin verdiği bilgileri de paylaştı. İki öğrenci annesi olan Filistinli bir kadın durumu şöyle özetledi: “Öğrenciler askeri noktaya yakın olan okula sürekli göz yaşartıcı bombaların isabet etmesi nedeniyle hemen hemen her gün gaz teneffüs ediyorlar. Böyle olunca çocuklar gereken eğitimi alamıyor. Biz bunu evde telafi etmeye çalışsak da durum çok zor.”

Öğrenci annesi sözlerini şöyle sürdürdü: “Çatışma sabahları başlayınca öğrencilerin evden dışarı çıkmalarına izin verilmiyor. Okulda iken de atılan gazlardan etkileniyorlar. Bu durum hayatlarını da tehlikeye atıyor. 11 yaşındaki büyük oğlum, atılan gazları soluması sonucu bilincini kaybetti.”

İşgal rejiminin uygulamalarına ve barbarlıklarına karşı direnen Filistinli gençlerin üzerine gelişi güzel ses bombası ve gaz bombası atan işgal güçleri, gazların okullara, evlere ve iş yerlerine isabet etmesine aldırmıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu