Ana SayfaETKİN ÖNDEGenelIrakManşet

Rehin Değil,Türk Konsolosluk Köpeğine Kadar Misafir !

misafir

IŞİD’den tuhaf açıklama

Musul Başkonsolosluğunu basan ve onlarca Türkü rehin alan IŞİD, yaptığı açıklama ile şaşırttı.

IŞİD, “Korkulacak bir şeyleri yok onları iade edeceğiz” diye açıklamalarda bulunurken, sebebini de onların Sünni olduğunu dile getirdi. Sünni olmasaydı durum daha çok farklı olurdu iması yapan IŞİD, hala Türkleri elinde tutuyor.

Musul Başkonsolosluğunda rehin alınan Türklerden sorumlu olduğu belirtilen IŞİD komutanı, “Korkulacak bir şeyleri yok, onları iade edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğunda rehin alınan Türklerden sorumlu olduğu belirtilen İŞİD komutanı, “Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni ve Hanefi inancından” şeklinde konuştu.

“KORKULACAK BİR ŞEY YOK ÇÜNKÜ ONLAR SÜNNİ”

Rudaw’ya konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen IŞİD komutanı, konsolosluk personelinin kentteki “gergin” durumu nedeniyle konsolosluktan alındığını savunarak “Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni ve Hanefi inancından” dedi.

“BAŞKONSOLOS VALİLİKTE, PERSONELİ BAŞKA BİR YERDE”

Verdikleri mücadelenin sadece Irak’ın Şii hükümetine yönelik olduğunu da ifade eden komutan, Türk Başkonsolosunun Öztürk Yılmaz’ın “valilikte, personelinin ise başka bir yerde tutulduğunu” söyledi.

Komutan ayrıca “Diplomatlardan birinin yanında bir köpeği var ve biz köpeği için de yiyecek ve su verdik” dedi.

“KONSOLOSUN CEBİ ARANDI KOMUTAN YANIT VERDİ”

Rudaw ise, “IŞİD’e bir gazetecinin Türk Konsolosu’nun cebini arayıp onun yerine komutanın yanıt vermesi üzerine ulaştıklarını” anlatıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu