ManşetSuriye

Suriye ordusu Türkiye sınırındaki hakim tepeleri kontrol altına aldı.

12719Suriye ordusunun Türkiye sınırına hakim tüm stratejik tepeleri kontrolü altına aldığı bildirildi.

El Meyadin televizyonu, Suriye ordusunun Ahraru’ş- Şam grubunun işgalindeki Samra köyünü kontrol altına alarak Türkiye sınırına hakim tüm stratejik tepeleri ele geçirdiğini belirtti.

Haberde Ahraru’ş- Şam grubunun Türkiye sınırındaki Carud tepelerinden Samra köyüne girdiği; ancak yerel halk ve Suriye ordusunun müdahalesi sonucu ağır kayıplar verdiği bildirildi.

Suriye ordusunun Cebel Akra sınır karakolu hariç olmak üzere Türkiye sınırındaki tüm kontrol noktalarını ve sınır karakollarını ele geçirdiğini belirten el-Meyadin televizyonu, halen Nusra Cephesi’nin keskin nişancılarının bulunduğu Cebel Akra karakolunun kontrol altına alınması için Ulusal Savunma Güçleri ile Suriye ordusunun operasyon hazırlığı yaptığını bildirdi.

Türkiye sınır şeridine hakim tüm tepelerin Suriye ordusunun kontrolünde olduğu belirtilirken İslam Ordusu adlı silahlı grubun bu sabah Lazkiye bölgesinden yeni bir cephe açmaya çalıştığı; ancak Suriye ordusu tarafından püskürtüldüğü ifade edildi.

Haberde ayrıca Suriye ordusunun hem topçu ateşi hem de hava operasyonlarıyla silahlı grupların Deyr Hanna bölgesindeki füze rampalarını imha ettiği bildirildi.

El-Meyadin televizyonuna demeç veren Suriyeli bir askeri yetkili, Türk ordusuna ait askeri araçların sınır bölgesindeki silahlı gruplara lojistik destek verdiğini, Türkiye’nin militanların iki taraflı olarak geçişini kolaylaştırdığını ve yaralı militanların hastanelere nakli için ambulanslar gönderdiğini öne sürdü.

Humus’taki son stratejik mevzi de Suriye ordusunda

Öte yandan silahlı grupların Humus bölgesindeki son stratejik mevzi olan tarihi Hısın kalesinin de dün Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği bildirildi.

El Alem televizyonu, Suriye ordusunun Ulusal Savunma Güçleri’nin desteğiyle başlattığı operasyonda Humus’un batısındaki Zerare kentinin silahlı gruplardan temizlendiğini, silahlı grupların geçiş güzergahları olan el-Hasriye ve Şuveyhid köylerinin kontrol altına alındığını bildirdi.

Suriye ordusunun hızlı ilerleyişinin silahlı grupların panik halinde kaçmasına neden olduğunun belirtildiği haberde pusuya düşürülen çok sayıda militanın öldürüldüğü, Hısın bölgesinin tamamen Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu