Manşet

Engellemelere karşı Twitter’a erişmek.

20140322-twittwr-sbTwitter yasağının DNS yöntemiyle aşılmasını önlemek için Twitter’a ait IP (Internet Protokol) adresleri de engellenmeye başlandı.

Sabah saatlerinde Twitter’a yönelik erişim engelini kaldırmak için yaygın olarak kullanılan Google DNS’lerin de  (Domain Name Server) engellendiği ortaya çıkmış, kullanıcılar gün içerisinde farklı DNS servisleri kullanarak siteye ulaşabilmişlerdi.

Mahkeme kararı, TİB uygulaması, DNS engeli de çözüm olmayınca akşam saatlerinde Twitter’a erişimi engellemek için siteye ait IP (Internet Protokol) adresleri doğrudan engellenmeye başlandı.

Engellemenin internet servis sağlayacılarına yapılan talep sonucu gerçekleştiği düşünülüyor. IP tabanlı engellemeler söz konusu olduğunda DNS (alan adı sunucusu) ayarlarında yapılan değişikler yasağı aşmak için yeterli olmuyor.

Twitter yasağını başka bir boyuta taşıyan IP tabanlı engellemeyi aşmak için kullanıcılar öncelikle şu yöntemleri öneriyor:

Google Chrome tarayıcısını kullananlar ‘Zenmate’ adlı eklentiyi kurarak Twitter’a erişim sağlayabiliyor.

Android ve İOS tabanlı akıllı telefonlarda ‘Opera Mini’ tarayıcısıyla Twitter yasağı şimdilik aşılabiliyor.

Windows Mac ve Linux tabanlı bilgisayarlarda kullanılabilen TOR tarayıcısıyla da engelli web sitelerine takibe uğramadan ulaşılabiliyor.(Tor tarayıcısnda ciddi açıklar bulunmaktadır.Kullanmak isteyenler dikkat etmelidir.)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu