IrakManşetSuriye

Suriye buhranı Suud rejiminin sonunu getirecektir…

98044 Irak başbakanı Nuri el’Maliki, Alman medyasından haftalık Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, Suriye buhranının devam etmesinin Suudi Arabistan’da krallık yönetiminin son bulmasına neden olacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Irak başbakanı sözkonusu dergiye verdiği röportajda, Suriye buhranının devam etmesinin en büyük sebebinin Suudi Arabistan krallık yönetiminin Suriye yönetimi muhalifi terörist gruplara mali ve askeri desteği olduğunu belirterek, ‘Suriye buhranının devam etmesi kesin olarak Suudi Arabistan’da krallık rejiminin de sonunu getirecektir’ dedi.

Amerika ve Arabistan’ı Suriye’de teröristlere askeri ve mali her türlü destek vermekle suçlayan Maliki, Suriye sorununun aslında Suriyelilerin kendi aralarında yapacakları müzakerede çözülebilecek türden olduğunu  ama Amerika ve benzeri dış güçlerin müdahalesinden dolayı Suriyelilerin sorunu kendi aralarında çözmelerine izin verilmediğinin görüldüğünü  söyledi.

Maliki, Irak’ta meydana gelen  terörist saldırılar ve patlamalara da temas ederek, Irak’taki saldırıların dini ve mezhebi  kaynaklı olduğu yönündeki iddiaları reddederek; bunların asıl sebebinin siyasi olduğunu belirtti.

Maliki, Irak’ta parlamento seçimlerinin ise Nisan ayının sonunda kendi zamanında yapılacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu