Manşet

İşgalci İsrail, 14 yılda 1401 çocuk öldürdü!

synstt_468837765207İşgalci siyonist İsrail, 2000 yılından günümüze (bilinen) 1401 Filistinli çocuğun yaşamına son verdi.

Elektronik İntifada aktivistlerinden Patrick O. Strickland ve NewYorklu Rachele Lee Richards, Filistinli çocuklara uygulanan sistematik şiddetin bilançosunu gösteren, görsel bir veri tabanı hazırladı.

Verilere göre 2000 yılından bu yana, işgalci siyonist İsrail ordusu 1401 Filistinli çocuğu öldürdü, 8000 çocuk hapsedildi. 2004 yılından bugüne 29 Filistinli çocuk canlı kalkan olarak kullanıldı. İşgalci siyonist İsrail askerlerinin saldırılarının %90’ından fazlası hakkında soruşturma açılmadı.

“İşgalci siyonist İsrail ordusunun çocuklara ne yaptığını görsünler”

Aşağıdaki fotoğraftaki çocuk Musab Saranin, 27 Eylül 2013’te, Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü’nün belirttiğine göre, ailesiyle birlikte Fuwwar Mülteci Kampı’nda yürürken vurularak sağ gözünü yitirdi. Saranin’in vurulduğu bölgenin yakınlarında, hiçbir yerde bir çatışma yoktu. Fotoğrafın çekildiği sırada Saranin’in amcası; “Musab’ın fotpğrafını çekin ve tüm dünyayla paylaşın, İsrail ordusunun çocuklara ne yaptığını görsünler” dedi.

Strickland ve Richards’ın veri tabanı Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü ve işgalci siyonist İsrailli İnsan Hakları Örgütü “Yesh Din”in raporlarına dayanıyor. İşgalci siyonist İsrail askerlerinin Filistinli çocukları hedef alan şiddet eylemlerinin neredeyse hiçbirinin ceza almadığı bildiriliyor.

İşgalci siyonist İsrail eğitim sistemi şiddeti normalleştiriyor!
İşgalci siyonist İsrail eğitim sistemi, kitaplarında Filistinliler’i “mülteciler, ilkel çiftçiler ve teröristler” olarak betimliyor. Aynı kitaplarda, İsrail’İn kurulabilmesi için Filistinliler’in öldürülmesinin ahlaki olduğu anlatılıyor.

Haaretz’in haberine göre ise, işgalci siyonist İsrailli lise öğrencilerinin yarısı, bir Arap öğretmenle öğretim görmeyi reddediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu