Manşetönemli

Davutoğlu’nun silahı kendine döndü: “IŞİD tehdidi bize yaklaşıyor”

Turkey's Foreign Minister Ahmet Davutoglu attends the opening of the Geneva-2 peace conference in Montreux

Suriye’deki savaşın aktif taşeronu olan ve ülke sınırlarını cihatçılara açan AKP hükümetinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TSK tarafından vurulan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) konvoyu için “vurmak zorundaydık, tehdit bize yaklaşıyor” dedi

50. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında düzenlenen Ortadoğu konulu panelde konuşan Davutoğlu, TSK tarafından vurulan IŞİD konvoyu için itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Suriye’deki savaşın aktif taşeronu olan AKP hükümetinin  savaş sözcüsü, IŞİD tehdidinin Türkiye’ye yaklaştığını söyledi.

AKP’nin maddi ve manevi desteğine mazhar olan, sınırlardan rahatlıkla geçen, Reyhanlı, Cilvegözü ve Akçakale’de onlarca sivili katleden cihatçı çeteleri unutan Davutoğlu, IŞİD ve emsallerinin sorumlusu olarak Esad yönetimini suçladı:

“Türkiye, IŞİD’e ait bir konvoyu vurmak zorunda kaldı. Bugüne kadar Suriye’de olan herhangi bir duruma müdahale etmemek için çok temkinli davrandık ama tehdit bize doğru yaklaşıyor. Bu yaşananların sorumlusu kimdir? Bunun sorumlusu Beşşar Esed rejimidir. Çünkü böyle bir boşluğu, böyle bir belayı onlar yaratmıştır.”

Türkiye’de yüzlerce kilo kimyasalla yakalanan cihatçıları da es geçen Davutoğlu, ABD’nin kimyasalların teslimi konusunda yaşanan gecikmeden ötürü, Suriye yönetimini uyarmasının verdiği özgüvenle şöyle konuştu:

“Düşünün, bir katil birisini öldürdüğünde, ‘cinayeti işlediğim silahımı teslim ediyorum’ dediğinde, bu onu masum yapar mı? Silahını teslim etmesi onu masum yapar mı? Hayır. Bu suç işlenmiştir. ABD kaynaklarına göre bugüne kadar kimyasal silahların yüzde 5’i teslim edilmiştir. Yüzde 95’i bile teslim edilmiş olsa geriye kalan yüzde 5’lik kısım, yüz binlerce kişiyi öldürebilir.”

30 Ocak’ta TSK’den yapılan açıklamada, IŞİD’in  Kilis Elbeyli’de bulunan Çobanbey Hudut Karakolu ekiplerine hafif silahlarla ateş açması üzerine bölgede konuşlu bulunan tanklar, ağır makineli tüfekler ve Fırtına obüsleriyle IŞİD’e anında karşılık verildiği ve bir pikap, kamyon ve otobüsün kullanılmaz hale getirildiği belirtilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu