Manşet

Korsan israil’in Filisitn halkına zülm’ü artarak devam ediyor.

Untitled-1Büyük israil devleti kurulması için hiç durmadan çalışan ve bu uğurda Suriye’de her türlü fitneye aracı olanlar, Suriye’nin sözde özgürlüğünü isteyip ahu vah edenler. Neden hiç birzaman mazlum filistin halkı için bir şey yapmıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri sabah saatlerinde Nablus, El-Halil kentleri ve Doğu Kudüs’ün banliyölerinde bir çok eve baskın düzenledi. Operasyonda hakkında yakalama kararı olan ve silah bulunduğu iddia edilen 17 Filistinli gözaltına alındı. İsrail askerlerinin baskınlarda evlerdeki eşyaya da zarar verdiği belirtildi. İsrail askerleri, zaman zaman Batı Şeria ve çeşitli Filistin kentlerinde evlere baskın düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Öte yandan İsrail-Gazze sınırında patlama meydana geldiği bildirildi. İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, sosyal medyada, İsrail ile Gazze’yi ayıran telin yakınlarında İsrail askerlerinin devriye gezdiği sırada yola döşenen patlayıcının infilak ettiğini duyurdu. Bölge halkı da Gazze’nin güneyinda patlama sesi duyduklarını ve duman yükseldiğini gördüklerini söyledi.

Patlamanın ardından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, geniş çaplı tarama operasyonları yapıldığı belirtildi. Filistin makamlarından henüz olaya ilişkin açıklama yapılmadı. Öte yandan Gazze’de İsrail askerlerinin ateş açması sonucu bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Gazze’deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail askerlerinin sınıra yakın Deyru’l-Belah kentinin doğusunda bulunan Ebul Acin bölgesinde bir Filistinliye ateş açtığını kaydetti. Göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralanan Filistinlinin tedavi için Şuheda el-Aksa hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*

Başa dön tuşu