Ruhani: İran Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek için elinden geleni ardına koymayacak
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani İran İslam Cumhuriyeti’nin Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’yı İsrail işgalinden özgürleştirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Ruhani, İran’ın Filistin halkına yardım etmek konusunda elinden geleni ardına koymayacağını belirtti.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani pazartesi günü Tahran’da gerçekleştirilen bir konferansta “İran İslam Cumhuriyeti yönetimi geçmişte olduğu gibi, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak ve Müslümanların ilk kıblesini özgürleştirmek için sahip olduğu bütün araçları kullanacağını ve baskı altındaki Filistin halkına yardım etmek konusunda elinden geleni ardına koymayacağını” söyledi.
Ruhani, “İslam Dünyası’nın saldırganların Mescid-i Aksa üzerindeki işgallerini devam ettirmelerine izin vermeyeceğini” belirtirken, “Müslümanların nihai zaferinin yakın olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ruhani konuşmasında IŞİD’ten kasıtla “İslam adına kadın ve çocukları katleden ve camileri yıkan ‘bir grup cahil barbar’ın da İslam düşmanı müstekbir güçlere hizmet ettiğini” söyledi.
Geçtiğimiz onyıllar boyunca Siyonist Rejim gayrimeşru yerleşim yerleri inşa ederek Kudüs’ün demografik yapısını değiştirmeye çalışırken, tarihi yapıları yıkmış ve yerli Filistin nüfusunu şehirden sürmüştü.
Siyonist Rejim’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den bu yana bölgede yarım milyon İsraillinin yaşadığı 120 yerleşim bölgesinin oluşturulduğu biliniyor. Uluslararası kurumlar Siyonist Rejim’in inşa ettiği yerleşim bölgelerinin yasadışı olduğunu belirtiyor.
Ruhani’den internet mesajı: Yeni teknolojiler konusunda hoşgörülü olun
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani söz konusu konuşmasında, İranlı bazı dini liderlerden internet ve yeni teknolojiler konusunda daha hoşgörülü olmalarını istedi. Ruhani, devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında, “Günümüz dünyasında internet göz ardı edilemez, interneti bilmeyen biri uzman, hatta öğrenci sayılmaz. Biz genç nesillere dünyanın kapılarını kapatamayız” ifadesini kullandı.
İranlı bazı din adamları, 3G servislerinin ve hızlı internetin yaygınlaşmasını “ahlaksız içeriklere erişimi kolaylaştırdığı” gerekçesiyle eleştirmişti. Ruhani hükümeti, geçtiğimiz günlerde İranlı telekomünikasyon şirketlerine kullanıcılar için 3G servis hizmetleri sunma iznini genişletmişti.